lørdag, oktober 18, 2008

Puerto Madryn

Efter en af de bedste natbusser vi har proevet (med roedvin, varm mad og taepper), ankom vi torsdag morgen til Puerto Madryn som er en havneby kendt for at have hvaler taet paa kysten. Vi ankom til busterminalen kl. 8, og havde taenkte at den foerste dag skulle vaere stille og rolig, og skulle bare bruges paa at bestille en tour til naesten dag. Men saadan skulle det ikke gaa...
Paa busterminalen moedte vi en holandsk og en fransk fyr som havde lejet en bil for at koere sydpaa til et pingvin reservat og de ville gerne have nogle flere med i bilen for at goere turen billigere. Det lykkedes dem at faa os og en irsk fyr overtalt, saa efter en kort tur forbi hostellet var vi alle fem paa vej sydpaa i en VW GOL (den hedder ikke golf herovre!?). Paa vejen laa en havneby (Playa Unión) hvorfra man kunne komme med en baad ud og se delfiner, saa der gjorde vi stop og kom med en mindre baad. Der er sort/hvide delfiner der er i det omraade og vi fik set nogle stykker. Det var ikke saa nemt, for de er rimelig hurtige og er kun kort tid over vandet, hvor man kan se dem.

Efter sejlturen og en lille frokost koerte vi videre sydpaa mod Punta Tombo, som er pingvin reservatet og 2 timers koersel (1 af dem paa grusvej) kom vi frem. Det var et forholdvis stort omraade med en sti igennem hvor vi kunne gaa, og saa var der ellers pingviner over det hele. De var ikke saerligt bange for os, saa de havde "reder" helt op af stien og gik ofte henover stien. De var ganske underholdende, for de er ikke saerlig elegante naar de gaar. Vi gik rundt og kiggede paa dem og tog masser af billeder i et par timer inden vi korte hjemad. Tilbage i Puerto Madryn gik vi en tur ud paa molen, hvorfra man kan se hvalerne. Derefter fik vi pizza og oel inden vi sagde farvel til vores udflugtskammerater.

Fredag tog vi bussen til Puerto Piramides, hvor der gaar baadture ud for at se hvaler taet paa. Vi havde en rigtig god sejltur og saa flere gange en mor med sin unge, og de kom op af vandet ganske taet paa baaden. Vi tog en hel masse billeder og nogle af dem ligner naesten nogle fra National Geographic. Bussen gik kun tilbage til Madryn en gang om dagen (kl 18) saa resten af dagen i Piramides sad vi paa en cafe og fik frokost, kaffe og kage. ikke daarligt. I aften tager vi bussen til Trelew hvorfra vi skal flyve til Puerto Iguazu via Buenos Aires.

0 kommentarer: