mandag, oktober 06, 2008

Cordoba

Efter foedselsdag torsdag brugte vi ogsaa fredag i Cordoba, hvor vi gik rundt i byen og bare noed at slappe af, og brugte ogsaa lidt tid paa at finde ud af, hvad vi skulle lave de naeste dage. Byen er temmelig stor (Argentinas 2. stoerste), saa vi kunne fint bare gaa rundt en hel dag.
Loerdag var vi ude at ride. Vi blev hentet paa vores hostel og koert ud paa en gaard og sat op paa hver sin hest, som gik rundt med os et par timer. Det var temmelig nemt, selv for os heste-novicer.. Hestene bvidste selv hvor de skulle hen og stoppede naar guidens hest stoppede. Min var dog lidt doven og ville helst ikke gaa saa meget, og Antons ville bare gerne spise hele tiden, saa han maatte vaere lidt haard, for ikke hele tiden at holde pause. Der var kun os to og guiden sammen med hendes mand og barn.
Efter rideturen fik vi asado (barbeque) paa argentinsk vis, dvs. med masser af koed og roedvin. Dog blandende de vinen med danskvand nu naar det var midt paa dagen (og de skulle til bryllup om aftenen). Bagefter proevede vi 'Mate', deres nationaldrik, der er en slags te man drikker meget varm og med sugeroer. Det var sjovt at proeve, fordi man ikke rigtig faar det paa caféer, fordi det er lidt omstaendigt: Alle deler en kop, som fyldes naesten op med te. Saa haelder man vand paa og drikker helt ud, saa haelder man mere paa og den naeste drikker osv. Det var en god dag og nogle rigtig soede mennesker, der heldigvis kunne en del engelsk.
Soendag var vi til Oktoberfest i en lille by, Ville General Belgrano, ca. 2 timers bustur fra Cordoba. Indbyggerne stammer aabentbart fra nogle tyske soldater, hvis skib sank under 2. verdenskrig. Saa de fejrer Tyskland hvert aar med 2 ugers oel-fest inspireret af Oktoberfest i München. Det var lidt underligt at se Tyskland fejret uden for landet, det ser man ikke saa tit i Europa. Det var ret festival-agtigt med en masse oel-boder, der solgte forskellige argentinske og tyske oel. Vi fik proevet lidt blandet, baade godt og daarligt. Hele dagen var der musik og dans paa en stor scene. Det hele var noget med nogle i nationaldragter og der var folk fra stort set hele Europa. Det var ok, men ikke fantastisk. Det var sjovt at se, hvordan de fester herovre, saa alt i alt en god dag. Det eneste, der ikke var saa godt, var da vi skulle hjem. Vi havde koebt en billet til minibussen til kl. 22.05, men det var der tydeligvis (alt for) mange andre der ogsaa havde. Saa der var slet ikke plads nok til alle, men vi fik heldigvis en plads, hvilket var et hit, da det havde vaeret lidt nitte at strande derude natten over.
Idag er vi igen i Cordoba, hvor vi har vaeret paa et museum med billeder af opkomlinge. Det var lidt kedeligt, og ikke ret stort.
I aften tager vi natbussen til Mendoza, hvor vi skal vaere et par dage inden vi tager videre sydpaa.

0 kommentarer: