lørdag, oktober 18, 2008

Bariloche

Efter 19 dejlige timer i en natbus ankom vi fredag eftermiddag til Bariloche, som ligger i 'The lake district' taet paa graensen til Chile. Der var temmelig koldt, isaer fordi vi kom nordfra hvor der var dejlig varmt. Her var det paa med jakker og endda hue nogle gange!
Desvaerre var jeg blevet syg, havde fanget en maveinfektion af en art, nok fra nogle ris i natbussen. (Det er det eneste jeg har spist som Anton ikke har, og han har det fint). Det betoed, at vi resten af fredag, loerdag og soendag mest var paa vores hostel og lidt rundt i byen, men ikke paa nogle laengere ture. Vi fik i stedet bestilt busbilletter videre og en flybillet fra Puerto Madryn til Iguazu. Alt i alt en temmelig kedelig, men afslappende weekend.
Mandag tog vi paa en 10 km. vandretur op til en refugio (lille hytte med koekken og overnatningsmulighed). Det var en rigtig flot og lidt haard tur. Den startede i 800 m.'s hoejde og hytten laa i 1800 m., saa vi gik en del opad. Starten var ligesom en skovtur, men efterhaanden blev stien mere og mere vaad indtil den tilsidst var daekket af 1/2 m. sne.
Turen var sat til 4 timer og man skulle selv medbringe soveposer og alt mad. Vi havde derfor en del oppakning. I bunden moedte vi 2 argentinere paa vej samme vej, som fik skraemt os ved at sige at turen tog 8 timer og var helt umulig i vores sko og toej. Heldigvis tog vi kun lige knap 5 timer, hvilket var ca. 2 timer hurtigere en de to smarte argentinere, det synes vi var helt okay! De var nemlig temmelig irriterende og troede de ejede hele hytten, fordi ham den ene havde vaeret der foer.
Vi var der kl. ca. 16 og der var absolut intet at lave, kun at faa gang i braendeovnen, saa vores toej kunne toerre og faa taendt nogle stearinlys, saa vi kunne se noget efter solnedgang. Men det var rigtig flot og meget stille.
Naeste morgen pakkede vi vores ting og gik ned igen, det var dejligt at gaa nedad, selvom det var lidt svaert i alt den vaade sne. Men vi kom ned i et stykke (hver). Det var en alletiders tur og det var dejligt at vaere alene og ikke vaere paa en arrangeret tur for en gangs skyld.
Onsdag skulle vi med natbussen til Puerto Madryn, men havde dagen i Bariloche. Vi havde faaet anbefalet af Mark (vores irske ven, som vi moeder af og til) at tage bussen lidt vaek fra byen. og saa leje nogle cykler derude. Saa det gjorde vi. Desvaerre skulle vi tilbage og naa bussen kl. 18, saa vi fik kun cyklet en mindre tur, men det var rigtig flot med soer, sneklaedte bjerge og solskin. Men Mark havde ret, det var en rigtig laekkert sted og dejligt med en cykeltur. Vi er nemlig begyndt at savne vores cykler (og rugbroed, dansk ost, maelk, og selvfoelgelig familie og venner!!)

0 kommentarer: