søndag, oktober 12, 2008

Mendoza

Efter 4 dage i Cordoba tog vi natbussen til Mendoza, som er Argentinas stoerste vinomraade. Den foerste dag gik med at se byen og finde en vintur til naeste dag. Og saa selvfoelgelig at drikke vin..
Onsdag var vi vin-cykeltur. Vi blev hentet af en minibus (desvaerre 1 1/2 timer forsinket) og koert ud i en naerliggende by, hvor der er fuld af vingaarde. Her blev vi sat af paa en vingaard, fik rundvisning og proevesmagning inden turen gik videre til naeste vingaard paa cykel. Naeste sted var der ligeledes rundvisning og smagning. Sjovt nok var isaer deres hvidvine gode, selvom det er roedvin de er kendt for. Maaske er vi bare ikke vant til god hvidvin i DK.
Herefter gik turen til en olivenproducent, hvor vi ogsaa fik en rundvisning og fik forklaret hvordan man producerer olivenolie - isaer var vi overraskede over at groenne og sorte oliven er fra sammen trae bare mere eller mindre modne. Maaske er det bare os, men det havde vi ingen anelse om. Her fik vi ogsaa frokost som bl.a. bestod af en masse oliven (og 3 store syltede agurker..)!
Naeste stop var endnu et vineri, hvor vi smagte 3 roedvine af forskellig kvalitet. En havde kun vaeret lagret paa flaske, en 1/2 aar i toende og en 1 aar i toende, men alle af samme drue, malbec. Det var rigtig godt, for saa kunne vi rigtig smage forskellen.
Sidste stop var en chokolade/sprit-fabrikant, hvor vi smagte chokolade og en likoer af roed grapefrugt, som faktisk var rigtig god.
Torsdag skulle vi med natbussen til Bariloche kl. 20, saa vi gik en tur i parken og kiggede lidt paa butikker i byen.

0 kommentarer: