lørdag, august 30, 2008

Lares Trek

Efter 7 gode uger i Canada floej vi til Lima i Peru. Her skulle vi starte paa en uges arrangeret tur med trekking og et besoeg paa Macchu Picchu. Vi tog en taxa fra lufthavnen til hotellet, hvor vi kom lige ind i et moede om turen. Det hele fungerede fint og vi blev modtaget godt. Dagen efter floej vi alle sammen til Cusco, hvor vi skulle vaere en dag for lige at vaenne os til hoejden. Cusco ligger i 3400 m. hoejde, saa vi havde lidt problemer med at traekke vejret. Dagen gik med at se lidt af byen og prove at laere de 14 andre paa turen at kende. Anton fik det lidt skidt om aftenen pga. hoejden, men var klar igen naeste morgen.
Mandag skulle vi afsted paa en bustur gennem Sacred Valley, hvor vi var igennem en masse smaa byer med en masse farverige folk og dyr overalt. Det var sjovt at se, hvordan de lever ude paa landet og hvor stor forskel, der var paa folk fra byen og fra landet.
Om natten sov vi paa et hotel inden vi naeste morgen skulle op kl. 5 og afsted paa vandretur. (Generelt skulle vi op mellem 4.45 og 6..) Efter 4 timers bustur var vi klar til vandring. Vi havde pakket nogle ting i en taske, som blev baaret af heste og lamaer og vi skulle kun selv baere de ting vi skulle bruge i loebet af dagen.
Det startede godt, men efterhaanden som tiden gik og vi ikke fik noget frokost begyndte vi at blive lidt matte. Vi maatte derfor igang med kiks og chokolade. Foerst efter at vi havde passeret et pas paa 4200 m og klokken var blevet 15.30 fik vi endelig frokost. Morgenmad var kl. 5.30, saa vi var saa sultne at vi kunne spise hvad som helst. Desvaerre var Antons mave stadig ikke helt glad for hoejden, saa frokosten kom op igen og de naeste dage levde han mest af sukker/saltvand blanding. Da vi om aftenen omkring kl 18 kom frem til lejren var teltene stillet op og aftensmaden var naesten klar, saa vi spiste aftensmad og gik direkte i seng bagefter.
Den naeste dag skulle vi over 2 pas paa hhv. 4200 og 4300 m. Vejret var godt (sol og nok knap 20ºC) saa humoeret var hojt, og heldigvis fik vi tidligere frokost. Da vi skulle over det andet pas begyndte det at blive skyet, og da vi naaede toppen stod vi midt i skyerne. Paa vej ned til 4100 m hvor lejren laa, klarede det ligepludselig op og paa faa minutter steg sigtbarheden fra 10 meter til kilometre. Fordi lejren den aften laa temmelig hoejt blev det en meget kold nat. Allerede da vi gik i seng var der is paa teltet, saa vi sov med en del toej paa. Vi klarede natten uden at fryse alt for meget modsat nogle af de andre. Den sidste vandredag var bare 3 timer nedaf, saa det var lige til at klare, og efterhaanden som det blev lavere og varmere holdte vi lange pauser i solen. Efter frokost tog vi bus og tog til Aguas Caliente som ligger for foden af Macchu Pichu. Vores guide havde reklameret for nogle varme kilder i byen som skulle vaere vaerd at besoege, og da vi alle traengte til et ordentlig bad efter 3 dage i stoev, tog de fleste af os derop. Det viste sig dog bare at vaer 3 varme svoemmepoeler. Der var ikke krav om at skylle sig inden man hoppede i var vandet helt grumset, da de fleste andre nok ogsaa havde vaeret paa stoevet vandretur. Saa det ikke saa laekkert som vi havde haabet paa.
Fredag morgen kl. 4.45 blev vi vaekket da vi skulle tidligt op og se Macchu Pichu. Macchu Picchu ligger i 2400 m og er en stor inka ruinby, saa vi fik en guided tur gennem ruinerne. Derefter havde vi tid selv hvor en del af os valgte at bestige et 2800 m bjerg som ligger lige ved ruinen. Det var en temmelig stejl opstigning, men da vi var mindst 1000 m under hvad vi ellers havde vaeret gik det fint. Fra toppen var der en imponerende udsigt, og vi fik taget en del billeder deroppe.
Kl. 14 gik vores tog og derefter bus tilbage til Cusco og 4 timer efter var vi tilbage paa vores hotel. Da det var vores sidste aften tog hele gruppen ud og spise sammen, men selvom vi havde planer om det, var vi for traette til at tage i byen. Saa efter et par kortspil paa hotellet gik vi i seng.

Vi tog over hundrede billeder paa turen som kan ses her.

1 kommentarer:

Anonym sagde ...

Buenos dias campanéros. Está muchos buenos fotos a la montagnos a Peru. Muchos bonitas chicas e muchos bonitos chicos e muchos lamas. Está chili con carne?? Hasta la vista. Hasta luego. Hasta manana? Tu mama daminarca