tirsdag, august 12, 2008

Montreal

Torsdag til soendag var vi i Montreal. Det er en by med 3,4 mill indbyggere af blandet oprindelse. De fleste vil helst tale fransk, men de kan heldigvis ogsaa engelsk. Vi ankom tidligt torsdag morgen med natbussen fra Toronto, og efter at have laast vores bagage inde paa busstationen begav vi os ud i byen.

Byen er delt ind i forskellige kvarterer og jeg tror at vi var forbi alle de interessante. Det er den gamle havn som er gjort meget turistet med havnepromenade, souvenirbutikker og restauranter med turistmenuer. Det var hyggeligt nok, men blev hurtigt lidt kedeligt.
Dagen efter var vi i business kvarteret med store sammenhaengende storcentre. Meget af det kvarter har gange under jorden saa man kan gaa fra blok til blok uden at komme udenfor. Det var meget belejligt da det regnede lidt paa det tidspunkt. Ved kaffetid tog vi ud til Little Italy og fik turens (indtil videre) bedste kaffe paa et rigtig italiensk sted som ud over kaffe ogsaa solgte diverse italienske haarprodukter fra baren.
Loerdag var vi paa tur i Park Mont Royal, som er en park/skov taet paa byen. Det var dejligt at komme lidt vaek fra byen og ud i noget natur. Bagefter var vi nede i Quartier Latin, hvor vi fik den bedste brownie vi nogensinde har smagt - uhmm!
Kvarteret var meget livligt og det var sjovt bare at gaa rundt og nyde stemningen.

Mens vi var i Montreal boede vi paa et hostel bestyret af en mand, der hed Yves. Han havde sat sedler op allevegne om hvordan man skulle spare paa vand, lys, energi, toiletpapir, haandklaeder og hvad han ellers kunne finde paa man skulle spare paa - lidt saert sted, som var hyggeligt nok, men det var ogsaa befriende at komme vaek fra alle hans sparesedler.

0 kommentarer: